Judocan moldovean, multiplu campion european, suspendat din sport. A încălcat regulile impuse de Agenția Mondială Antidoping
Full Article 3 minutes read

Judocan moldovean, multiplu campion european, suspendat din sport. A încălcat regulile impuse de Agenția Mondială Antidoping

Judocanul moldovean Victor Sterpu, multiplu campion european la judo, a fost suspendat din sport începând cu 21 iulie 2023, scrie realmedia.md. Potrivit sursei, sportivul nu ar fi indicat corect adresa unde se va afla, în aplicația concepută de Agenția Mondială Antidoping. La un moment dat, Victor Sterpu admitea să renunțe la sport și să plece peste hotare, a comunicat președintele Federației Naționale de Judo. 

Judocanul moldovean ar fi „neglijat legislația antidoping”, mai exact nu ar fi indicat corect în aplicația ADAMS – concepută de Agenția Mondială Antidoping – adresa unde se va afla.

Decizia de a-l suspenda a fost luată de Agenția Națională Antidoping. Informația a fost confirmată pentru sursa citată inclusiv de președintele Federației Naționale de Judo Andrei Golban.

„Victor Sterpu nu e de vină, el era printre primii care au fost înscriși în această aplicație și nu a reușit să înțeleagă până la urmă cum funcționează și ce trebuie să facă. Astfel a luat trei cartonașe galbene pentru că nu a fost găsit pe adresa indicată de trei ori. De asta a fost suspendat”, a comunicat președintele Federației Naționale de Judo.

Mai mult, potrivit lui Golban, judocanul moldovean se gândea să renunțe la sport.

„Eu cu greu l-am convins să rămână în sport. El a trecut printr-o perioadă tare grea. Era gata să se retragă cu totul din Judo și din sport în general. A vrut să plece peste hotare la lucru chiar”, a menționat președintele Federației Naționale de Judo.

Potrivit sursei citate, la scurt timp după ce Agenția Națională Antidoping a anunțat Ministerul Educației și Cercetării despre descalificarea sportivului, Ministerul a solicitat Federației de Judo a Republicii Moldova să-l suspende pe Sterpu din lotul național și să nu fie delegat la competiții sportive naționale și internaționale, începând cu 21 iulie 2023.

Sursa citată nu a precizat când expiră suspendarea din sport a judocanului moldovean.

***

În 2019, Victor Sterpu a devenit campion european U20. În noiembrie 2020, Victor Sterpu a cucerit medalia de aur la Campionatul European Under 23, care s-a desfășurat în orașul croat Porec. În același an, Sterpu a devenit campion european printre seniori, la Praga.

În 2020, judocanul Victor Sterpu și luptătoarea Anastasia Nichita au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2020.

În martie 2023, Victor Sterpu a cucerit medalia de bronz la Grand Slam-ul de la Tbilisi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: