Jurnalist român, sancționat cu amendă de peste €4 000 pentru declarații sexiste
Full Article 2 minutes read

Jurnalist român, sancționat cu amendă de peste €4 000 pentru declarații sexiste

Jurnalistul român George Buhnici, cunoscut pentru publicul larg pentru emisunea avută la Pro TV, a fost sancționat cu o amendă de 20.000 lei românești (circa 4,1 mii euro) pentru declarații sexiste. Decizia a fost luată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, informează presa de peste Prut.

Afirmațiile acestuia „reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, a constatat Consiliul.

Declarația lui Buhnici

În luna iulie, în cadrul unui interviu televizat, oferit de pe plajă, fosta vedetă PRO TV și în prezent vlogger a declarat:

„Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine. Și nu as vrea să mi se interpreteze, suntem la un festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, mai mergeți pe la sală fetelor!”

„Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, a spus Buhnici într-un interviu pentru Antena Stars.

„Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!” Câți ani îi dai?”(…) Băi, dacă îți spun vârsta adevărată o să înțelegi că e minoră, că dacă scazi cât i-ai dat tu cu cât are ea, minoră iese”, a adăugat acesta.

Scuze întârziate

George Buhnici a făcut acea declarație în timp ce se afla la festivalul de muzică Neversea. Deși comentariul său a stârnit furia femeilor și bărbaților, deopotrivă, acesta nu și-a cerut scuze imediat, ci doar a spus că „nu poate opri trolii”, notează capital.ro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: