Jurnalist ucrainean, mesaj către Putin: „Ești un criminal nazist și te așteaptă tribunalul unde au stat hitleriștii”
Full Article 2 minutes read

Jurnalist ucrainean, mesaj către Putin: „Ești un criminal nazist și te așteaptă tribunalul unde au stat hitleriștii”

Jurnalistul Dmitri Gordon susține că se bucură că autoritățile de la Moscova au inițiat un dosar penal pe numele său – pentru „îndemnuri publice la război, diseminarea urii interetnice și răspândirea informațiilor false despre armata rusă”. Acesta a publicat o adresare video către președintele rus, Vladimir Putin, în care îl numește „criminal de război” și „nazist”.

Pentru mine este o mare onoare și fericire să primesc acum din partea Fed. Ruse un dosar penal. Este o dovadă a faptului că îmi îndeplinesc datoria civică și omenească în mod corect”, a declarat jurnalistul.

Dmitri Gordon a transmis un mesaj pentru armata rusă: „Trupele voastre ucid bebeluși, copii, femei, bătrâni. Bombardează spitalele și maternitățile ucrainene, grădinițe și școli. Nimicesc orașele noastre. Practic nu a mai rămas nimic din Mariupol. Harkov și Cernigov sunt distruse, la fel ca și alte orașe înfloritoare ale Ucrainei. Ucraina, care nu a făcut nimic rău Rusiei”.

Jurnalistul a subliniat că se află în Ucraina. El s-a adresat către Vladimir Putin:

Nu mi-este frică de nimic. Știu că ordinul despre inițierea dosarului penal l-a dat personal Vladimir Putin. Vreau să mă adresez către acest criminal de război și nazist: Vladimir Putin, nu veți speria nici Ucraina, nici pe mine. Vladimir Putin, nu eu sunt criminalul. Dumneata ești criminalul nazist. Și vei sta într-un nou tribunal, în locul procesului de la Nürnberg. Pe același loc pe care au stat hitleriștii. (…) Alături de adepții dumitale, vei arde în iad!”,

Gordon

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: