Jurnalista NewsMaker Olga Gnatcova a fost apreciată cu Premiul I în cadrul concursului Tulip Press Awards
Full Article 2 minutes read

Jurnalista NewsMaker Olga Gnatcova a fost apreciată cu Premiul I în cadrul concursului Tulip Press Awards

Jurnalista NewsMaker Olga Gnatcova a fost apreciată cu Premiul I în cadrul concursului Tulip Press Awards, ediția 2021. Câștigătorii au fost desemnați de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos. Rezultatele au fost publicate pe 5 mai.

Concursul a încurajat fotojurnaliștii și jurnaliștii să abordeze în materiale jurnalistice (scrise și fotografice) diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului, pentru a sensibiliza publicul cu privire la tematica drepturilor omului în Republica Moldova.

Fotografiile și materialele expediate la cele două Secțiuni au fost evaluate de juriu, care a ținut cont de mai multe criterii de apreciere printre care profesionalism, interesul public, respectarea normelor deontologice. În urma evaluării dosarelor, juriul a decis să premieze următorii jurnaliști și fotojurnaliști:

Secțiunea Presa online/Presa scrisă

Premiul I –  Olga Gnatcova, NewsMaker
Premiul II – Aliona Ciurcă, Ziarul de Gardă
Premiul III – Liliana Botnariuc, Oameni și Kilometri

Secțiunea Fotografie

Categoria Mediu – Vadim Șterbate, Observatorul de Nord
Categoria Probleme contemporane – Alexandru Vasilos, ProTV Chișinău
Categoria Știri generale – Nadejda Roșcovanu, Jurnal.md

Menționăm că la concursul Tulip Press Awards, la Secțiunea Fotografie au fost admise 15 dosare, iar la Secțiunea Presa online/Presa scrisă – 23 de dosare.

Olga Gntacova a participat la concurs cu trei materiale:

„Simulăm mai puțin un stat democratic”. Tiraspol și Chișinău, despre combaterea criticii la adresa administrației din Transnistria. Analiză NM;

„«Я хотел почувствовать, каково это сказать, что я — гей». Зачем гетеросексуальные люди участвуют в ЛГБТ-маршах в Молдове”; 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: