Jurnalistul belarus Roman Protasevici a fost grațiat. Primele declarații
Full Article 1 minutes read

Jurnalistul belarus Roman Protasevici a fost grațiat. Primele declarații

Bloggerul și fotograful Roman Protasevici, fostul redactor al canalului de Telegram Nexta, declarat extremist în Belarus, condamnat la opt ani de închisoare pentru acuzații legate de reportajele sale critice la adresa lui Alexandr Lukașenko, a fost grațiat. Anunțul a fost făcut chiar de jurnalist pe 22 mai, informează BBC.

„Tocmai am semnat toate documentele relevante care afirmă că am fost grațiat. Aceasta, desigur, este o veste minunată”, a declarat Protasevici.

Amintim că pe 23 mai 2021, la Minsk a fost reținut bloggerul și fotograful Roman Protasevici, fostul redactor al canalului de Telegram Nexta, care a fost declarat extremist în Belarus. Forțele militare aviatice belaruse au forțat avionul companiei Ryanair să aterizeze de urgență, invocând faptul că la bord ar fi o bombă. Aeronava se îndrepta de la Atena spre Vilnius.

Roman Protasevici are 28 de ani. El este văzut ca un simbol al luptei pentru dreptate de către tinerii din Belarus care vor o schimbare în țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: