„Justiția televizată a revenit”. Bașcanul Găgăuziei comentează cazul lui Dodon
Full Article 2 minutes read

„Justiția televizată a revenit”. Bașcanul Găgăuziei comentează cazul lui Dodon

Politicienii din Republica Moldova nu au învățat cultură politică și curtoazie, a spus bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, făcând referire la acuzațiile aduse fostului președinte al Moldovei Igor Dodon și plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Vlah a spus că a avut întotdeauna o atitudine proastă față de „justiția televizată”, scrie Gagauzinfo.md.

„Acum avem impresia că am revenit la vremurile lui Plahotniuc, când procurorii lucrau pentru interesele unui partid politic și erau angajați în represalii împotriva opoziției și a oponenților”, a spus Vlah.

Bașcanul a subliniat că diferitele pături ale societății au atitudini diferite față de fostul președinte al țării, dar numai o instanță îi poate dovedi vinovăția.

„Linia roșie de aici este o forță care vrea să arate că domnul Dodon este vinovat, vrea să-l arate vinovat și jignit”, a adăugat bașcanul.

Continuând subiectul, Irina Vlah a afirmat că, în calitate de fost șef al statului, Igor Dodon trebuie respectat și a numit „scenariul” ales pentru el „eronat și criminal”.
„Același scenariu a fost aplicat domnului Stoianoglo”, a spus Irina Vlah.

Amintim că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul «despre sacoșă» este vizat nu doar Dodon, ci și intermediarii.

Pe 26 mai, Dodon a fost plasat în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii au spus că vor contesta în judecată decizia, insistând că fostul șef de stat trebuie să stea la Penitenciarul nr.13.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: