Kazahstan renunță definitiv la pedeapsa cu moartea pentru deținuți
Full Article 1 minutes read

Kazahstan renunță definitiv la pedeapsa cu moartea pentru deținuți

În Kazahstan a fost anulată definitiv pedeapsa capitală, informează portalul local vlast.kz pe 29 decembrie. Prevederea este exclusă din lista de sancțiuni prevăzută în 17 articole ale Codului Penal, cea mai aspră pedeapsă urmând a fi detenția pe viață.

Kassym‑Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului, a promulgat legea privind modificările în legislația țării. Pe lângă excluderea pedepsei capitale, Codul Penal va prevedea interzicerea eliberării condiționate sau înainte de termen a persoanelor pentru care pedeapsa cu moartea a fost înlocuită cu detenția pe viață.

În varianta inițială a proiectului de modificare a legislației, pedeapsa capitală era prevăzută în document doar pe perioada stării de război și în patru articole ale Codului Penal, pentru cele mai grave infracțiuni împotriva păcii și a securității, legate de acțiuni militare și cele comise pe timp de război. Activiștii civici au criticat proiectul de lege, iar președintele kazah a căzut de acord că pedeapsa capitală trebuie exclusă în totalitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: