Kievul își dorește ca copiii ucraineni să poată veni în excursii în Moldova. Apelul vicepreședintei Radei Supreme
Full Article 2 minutes read

Kievul își dorește ca copiii ucraineni să poată veni în excursii în Moldova. Apelul vicepreședintei Radei Supreme

Vicepreședinta Radei Supreme (Parlamentul Ucrainei – n. r.), Olena Kondratiuk, aflată într-o vizită oficială la Chișinău, a declarat că pentru Ucraina este importantă sprijinul pentru copii, care suferă din cauza bombardamentelor ruse. Politiciana a sugerat că țara vecină ar aprecia dacă copii ucraineni ar putea vizita Republica Moldova în excursii și vacanțe. Precizările au fost făcute într-o conferință de presă comună cu omologul său moldovean, Doina Gherman, care a avut loc pe 29 aprilie.

Pentru noi, de asemenea, este importantă susținerea pentru copiii noștri, care în fiecare zi suferă din cauza bombardamentelor din partea Rusiei. Copiii noștri, mai ales în zonele apropiate de linia frontului, ca atare nu studiază în școli, ci în subsoluri. De aceea, pentru noi ar fi foarte important dacă copii noștri ar putea, pentru o perioadă, să viziteze țara dvs. frumoasă în excursii și la odihnă”, a declarat Olena Kondratiuk.

De asemenea, vicepreședinta Radei Supreme a rugat autoritățile de la Chișinău să continuie proiectele de susținere copiilor ucraineni refugiați în Republica Moldova, din cauza invaziei Ruse din Ucraina.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Migrație, oferite în februarie 2024, în țara noastră se află peste 116 000 de cetățeni ucraineni. Dintre aceștia, 45 000 sunt copii.

***

Precizăm că, pe 29 aprilie, vicepreședinta Radei Supreme de la Kiev, Olena Kondratiuk, se află într-o vizită în Republica Moldova, la invitația Doinei Gherman.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: