Kievul nu va permite implicarea Transnistriei în războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Păun Rohovei: vom fi prompți
Full Article 2 minutes read

Kievul nu va permite implicarea Transnistriei în războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Păun Rohovei: vom fi prompți

Ucraina nu va permite implicarea regiunii transnistrene în războiul declanșat de Federația Rusă pe teritoriul său. Anunțul a fost făcut de ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei, responsabil de dosarul transnistrean, Păun Rohovei, în cadrul unei conferințe susținute pe 29 ianuarie, la Chișinău. Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și ambasadorul Păun Rohovei au dat asigurări că atât Chișinău, cât și Kievul, își doresc soluționarea diferendului transnistrean „pașnic” și „prin dialog”.

Ucraina pledează pentru reglementarea „pașnică” a conflictului transnistrean, dar este gata să intervină „prompt” dacă în stânga Nistrului vor avea loc destabilizări, susține Păun Rohovei. „Nu vom permite implicarea celor din stânga Nistrului în războiul dus de Rusia în Ucraina, chiar dacă se încearcă. Vom face tot posibilul să neutralizăm, vom fi foarte prompți la orice încercare a celor din stânga Nistrului să provoace diversiuni la granița cu Ucraina”, a declarat ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei, responsabil de dosarul transnistrean.

La rândul său, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a reiterat că soluționarea problemei transnistrene se va face „exclusiv pe calea pașnică, a dialogului”. Cu toate acestea, susține oficialul, nu există „nicio altă soluție decât reintegrarea plenară a regiunii transnistrene în Republica Moldova”.

„Nu există nici un plan de „sugrumare” a regiunii transnistrene – poziție împărtășită de Chișinău, de Kiev și de partenerii internaționali. Tot ce dorim este aducerea graduală a acestei regiuni în câmpul legal al Republicii Moldova. (…) Orice alte scenarii nu pot fi luate în calcul”, a declarat vicepremierul Oleg Serebrian.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: