Krasnoselki a anunțat că Rusia va acorda Transnistriei 100.000 de doze de Sputnik V. Chișinăul nu deține informații în acest sens
Full Article 2 minutes read

Krasnoselki a anunțat că Rusia va acorda Transnistriei 100.000 de doze de Sputnik V. Chișinăul nu deține informații în acest sens

Vadim Krasnoselski a anunțat pe 27 septembrie că, în cadrul vizitei sale recente la Moscova, autoritățile ruse au căzut de acord să livreze un lot de 100 de mii de doze de vaccinuri Sputnik V pentru regiunea transnistreană. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au menționat că nu dețin informații la acest subiect.

„Am reușit să ajungem la un acord cu privire la livrarea în Transnistria a vaccinului rusesc. Este vorba despre 100 de mii de doze. Livrarea se va face în două loturi a câte 50 de mii de doze”, a menționat Krasnoselski.

Anterior, în cadrul unui interviu pentru РИА Новости, liderul administrației de la Tiraspol a declarat că lotul de vaccinuri ar putea ajunge în stânga Nistrului „timp de o săptămână-două”. Acesta a precizat, însă, că deocamdată nu este clar dacă preparatele vor fi acordate gratuit.

„Nu am pus la punct aceste detalii. Noi suntem pregătiți pentru ambele variante, fără îndoială. Le putem cumpăra, le putem primi ca donație”, a spus Krasnoselski.

Serviciile de presă ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și al Ministerului Sănătății au declarat pentru NM că nu dețin informații despre acest subiect.

Precizăm că, până acum, toate vaccinurile rusești donate pentru regiunea transnistreană au fost livrate pe cale aeriană, la Aeroportul Internațional Chișinău. Mai mult, 10% din numărul de doze primite de Guvern drept donație sau din cele cumpărate, sunt transportate în stânga Nistrului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: