Krasnoselski cere prelungirea carantinei în Transnistria până pe 1 februarie 2021
Full Article 1 minutes read

Krasnoselski cere prelungirea carantinei în Transnistria până pe 1 februarie 2021

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a propus prelungirea regimului de carantină din Transnistria până pe 1 februarie 2021. Un comunicat în acest sens a fost publicat luni, 30 noiembrie.

În document se precizează că, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, este nevoie de restricționat accesul din și spre regiune. De asemenea, Vadim Krasnoselski susține că măsurile privind obligativitatea purtării măștii de protecție și respectarea distanței fizice trebuie să rămână în vigoare.

Proiectul urmează să fie aprobat de către Sovietul Suprem de la Tiraspol. Starea de urgență din Transnistria urma să expire în decembrie.

***

Intrarea și ieșirea persoanelor din Transnistria a fost restricționată încă în martie. Starea excepțională a fost declarată din cauza pandemiei de coronavirus. În pofida restricțiilor impuse, în regiunea transnistreană continuă să crească numărul bolnavilor de coronavirus.

Potrivit datelor oficiale ale Tiraspolului, de la începutul pandemiei, în Transnistria au fost testați pozitiv peste 12,2 mii de oameni. 245 dintre aceștia au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: