Krasnoselski l-a grațiat pe pensionarul care a stat în închisoare timp de doi ani pentru că l-a jignit pe Telegram
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski l-a grațiat pe pensionarul care a stat în închisoare timp de doi ani pentru că l-a jignit pe Telegram

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski l-a grațiat pe activistul-pensionar Serghei Mirovici. Decizia a fost anunțată pe 29 decembrie, după ce Mirovici a stat în închisoare doi ani, pentru „insultă publică” adusă șefului administrației de la Tiraspol pe un canal de Telegram. Acesta urma să stea după gratii până în august 2022.

Krasnoselski a semnat decretul de grațiere în care sunt vizați 9 locuitori ai Transnistriei. Majoritatea dintre ei s-au ales cu termene mai scurte de detenție. Mirovici a fost absolvit în totalitate de șederea în penitenciar și urmează a fi eliberat. Decretul intră în vigoare la data semnării – 29 decembrie.

Activistul urma să stea în închisoare mai puțin de un an, după ce a petrecut după gratii mai mult de doi ani.

Amintim că, în august 2019, NM a aflat despre arestul a doi pensionari – Tatiana Belova și soțul său, Serghei Mirovici din satul Cioburciu, raionul Slobozia. Aceștia au fost reținuți pentru postări pe Telegram care ar fi conținut insulte în adresa lui Krasnoselski. În martie 2020, cei doi au fost condamnați la trei ani de închisoare. Mirovici a fost dus în închisoarea nr. 1 din satul Hlinaia, iar soția sa – în închisoarea nr.3 din Tiraspol.

Pe 15 septembrie 2020, Belova a fost eliberată din închisoare cu două luni mai devreme decât stabilise inițial instanța. Potrivit datelor NM, în acest scop, femeia „și-a recunoscut vinovăția”. Mirovici a rămas în detenție.

Pe durata ultimei luni, acesta a declarat greva foamei, împreună cu Oleg Horjan, un politician din stânga Nistrului. Cei doi solicitau să nu fie recunoscute rezultatele scrutinului recent, potrivit cărora Krasnoselski a obținut un nou mandat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: