Kremlinul acuză SUA că ar planifica o revoluție „colorată” în Moldova, după alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

Kremlinul acuză SUA că ar planifica o revoluție „colorată” în Moldova, după alegerile prezidențiale

Kremlinul acuză SUA că ar planifica o revoluție „colorată” în Moldova, în cazul în care Igor Dodon va câștiga al doilea mandat de președinte. Declarația a fost făcută de către directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, scrie agenția TASS. 

„În prezent vedem clar că scenariul „colorat” este pregătit de americani și pentru Moldova (după evenimentele din Belarus și Kîrgîzstan), care în noiembrie își va alege președintele. Nu le convine actualul lider de stat I. Dodon, care menține relații constructive cu țările CSI, inclusiv cu Rusia”, a declarat Serghei Narîșkin.

Oficialul rus l-a acuzat pe ambasadorul SUA Dereck Hogan de implicare în treburile interne ale țării noastre.

„Estimând șansele de câștig a lui Igor Dodon drept mari, Departamentul american de Stat a solicitat ambasadei SUA de la Chișinău să monteze opoziție privind organizarea unor acțiuni de protest de amploare, în cazul în care va fi reales și să ceară anularea rezultatelor scrutinului. ONG-urile și presa afiliată americanilor aruncă deja în spațiul media informații false despre planurile autorităților de a falsifica alegerile”, a precizat Narîșkin.

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei a mai spus că diplomații din ambasada SUA ar convinge forțele de ordine să nu împiedice protestele stradale și să „treacă de partea poporului”.

„Deținem informații privind pregătirea unui grup de specialiști americani în „revoluțiile colorate” care să vină în Moldova cu anumite însărcinări”, a mai spus Narîșkin.

NM a solicitat o reacție de la reprezentanții ambasadei SUA la Chișinău, însă deocamdată, nu am primit un răspuns.

Amintim că, pe 14 octombrie, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei Serghei Lavrov a acuzat SUA că ar încerca să influențeze procesul electoral din alte țări, inclusiv din Republica Moldova. De asemenea, acesta a declarat că SUA ar încerca să provoace un nou „absces” în spațiul post-sovietic și ar împiedica formarea unei noi „coaliții Dodon-Sandu”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: