Kremlinul, despre decizia unor artiști de a părăsi țara, după invazia Ucrainei: „Rusia are multe stele”
Full Article 2 minutes read

Kremlinul, despre decizia unor artiști de a părăsi țara, după invazia Ucrainei: „Rusia are multe stele”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a îndemnat presa să nu „dramatizeze” pe tema plecării din țară a anumitor artiști, din cauza războiului provocat de Rusia în Ucraina, pe care Kremlinul îl numește „operațiune militară specială”, care are drept scop „denazificarea” țării.

„Nu este asta cel mai important, fiți de acord că o celebritate nu schimbă cu nimic lucrurile. Rusia este bogată în talente, în stele. Plecarea uneia dintre ele sau chiar mai multor nu trebuie dramatizată în exces. Oamenii de cultură trebuie să bucure oamenii cu arta, este cel mai bun lucru pe care îl pot face în acest moment complicat pentru istoria noastră”, a comentat Peskov.

Aminim că actrița și conducătoarea fondului de caritate „Dăruiește viață” Ciulpan Hamatova a părăsit Rusia. În cadrul unui interviu pentru jurnalista Ekaterina Gordeeva, publicat pe 20 martie, artista a menționat că este periculos pentru siguranța ei să revină în acest moment și că o va face numai în cazul în care războiul cu Ucraina sa va termina, iar autoritățile își vor schimba politicile „la 180 de grade”.

După invazia Ucrainei, mai multe celebrități care locuiesc în Rusia și-au exprimat deschis punctul de vedere, publicând mesaje împotriva războiului. Printre aceștia se numără: Ivan Urgant, Svetlana Loboda, Andrei Makarevici, Boris Grebenșikov, Denis Kleaver, Maxim Galkin, Kristina Orbakaite, Garik Harlamov, Valerii Meladze, ș.a. Unii dintre ei se confruntă în prezent cu consecințe neplăcute.

La polul opus, unele celebrități susțin decizia președintelui rus Vladimir Putin. Pe 18 martie, artiști precum Polina Gagarina, Nicolai Rostorguev, Oleg Gazmanov au evoluat pe scenă, într-un concert cu peste 200 000 de participanți, consacrat împlinirii a 8 ani de la anexarea Crimeei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: