Kremlinul se arată „îngrijorat” de ceea ce i se întâmplă lui Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

Kremlinul se arată „îngrijorat” de ceea ce i se întâmplă lui Igor Dodon

Kremlinul este îngrijorat de acțiunile procesuale pornite pe numele fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon și speră că depturile acestuia vor fi respectate. Declarația a fost făcută, pe 24 mai, de către purtătorul de cuvânt al instituției, Dmitri Peskov, citat de agenția Interfax.

În cadrul briefingului din 24 mai, reprezentantul Kremlinului Dmitri Peskov a fost întrebat de jurnaliști ce părere are despre acuzațiile aduse lui Igor Dodon și perchezițiile desfășurate de oamenii legii.

În primul rând, sunt treburile interne ale Moldovei. În al doilea rând, desigur, suntem îngrijorați de faptul că, din nou, este adoptată practica urmăririi față de cei care sunt adepții dezvoltării relațiilor bilaterale de prietenie cu Federația Rusă, adică cu țara noastră. De aceea, noi, desigur, am vrea să sperăm și am vrea să fim siguri că toate drepturile legale a lui Igor Dodon vor fi respectate”, a declarat Peskov.

Pe 24 mai, oamenii legii au inițiat percheziții la domiciliul lui Igor Dodon, dar și în alte imobile, deținute prin persoane interpuse.

Fostul președinte al țării Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Procurorul general interimar Dumitru Robu a precizat pentru NM că nu poate confirma informația privind reținerea lui Igor Dodon.

Secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea a refuzat să precizeze dacă Igor Dodon se află la Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: