La Batumi, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Charles Michel și Vladimir Zelenski. Despre ce au discutat?
Full Article 2 minutes read

La Batumi, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Charles Michel și Vladimir Zelenski. Despre ce au discutat?

La Batumi, șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Charles Michel, președintele Consiliului European. Aceștia au discutat despre rezultatele alegerilor din Republica Moldova și primele acțiuni ale noii majorități parlamentare. Totodată, Maia Sandu s-a întâlnit și cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski. 

„Pe finalul zilei la Batumi, am avut o întrevedere cu Charles Michel, președintele Consiliului European. Am discutat despre rezultatele alegerilor din Republica Moldova, despre pașii ce urmează după formarea guvernului și primele acțiuni ale noii majorități parlamentare. I-am mulțumit domnului președinte pentru planul de redresare economică de 600 de milioane de euro pentru țara noastră, anunțat de Comisia Europeană la începutul verii, și pentru deschiderea de a sprijini autoritățile Republicii Moldova în implementarea agendei noastre de reforme”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, șefa statului a avut o întrevedere cu Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei.

„Am abordat mai multe subiecte de pe agenda bilaterală. Am convenit că, odată cu instalarea noului executiv de la Chișinău, guvernele țărilor noastre se vor convoca pentru a lucra punctual pe aceste subiecte, ce vizează interesele ambelor țări”, a precizat Maia Sandu.

Menționăm că în perioada 19-20 iulie, președinta Maia Sandu efectuează o vizită de lucru în Georgia. În cadrul acesteia, șefa statului a participat la cea de-a 17-ea ediție a Conferinței internaționale de la Batumi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: