La Chișinău a demarat un ciclu de instruiri pentru cadrele medicale de pe ambele maluri ale Nistrului
Full Article 1 minutes read

La Chișinău a demarat un ciclu de instruiri pentru cadrele medicale de pe ambele maluri ale Nistrului

Timp de o lună, cadrele medicale de pe ambele maluri ale râului Nistru vor fi instruite la Chișinău, în cadrul unor cursuri de perfecționare profesională. Beneficiari ai acestor cursuri sunt medicii pediatri, dar și cei de familie din instituțiile spitalicești și de asistență medicală primară. 

Ciclul de instruiri se desfășoară cu suportul Ministerului Sănătății, Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova și Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

„Scopul principal al acestui suport tehnic este de a spori capacitățile lucrătorilor medicali din prima linie și de a asigura acces universal la ajutor medical calitativ, bazat pe dovezi clinice pentru toată populația Republicii Moldova”, comunică reprezentanții Guvernului.

Inițiativa a fost precedată de discuții la nivel tehnic dintre specialiștii de profil de pe ambele maluri ale Nistrului cu privire la necesitățile de suport informativ și educațional în răspunsul la pandemia COVID-19.

Cursurile sunt organizate în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (Catedra de Epidemiologie).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: