La Chișinău au ajuns alte 150 de mii de doze de vaccin anti-Covid Johnson & Johnson
Full Article 2 minutes read

La Chișinău au ajuns alte 150 de mii de doze de vaccin anti-Covid Johnson & Johnson

Un lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns, pe 2 august, la Chișinău. Dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră. În total, Republica Moldova a recepționat până acum 301.200 doze de Johnson & Johnson, din cele 500.000 doze planificate.

Autoritățile au remarcat că numărul doritorilor de a beneficia anume de acest vaccin este mare.

„Observăm o cerere mare a vaccinului Johnson & Johnson în Republica Moldova. Conform datelor, în jur de 59.000 persoane deja s-au vaccinat cu acest vaccin. Astăzi, țara noastră dispune de vaccinuri de diferite tipuri, toate fiind sigure și eficiente. Îndemnăm populația să meargă la vaccinare, să ia exemplul medicilor, profesorilor și tuturor celor care au înțeles că COVID-19 este o amenințare reală la sănătatea și viitorul nostru”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.

Vaccinul Johnson & Johnson este produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson. Serul se administrează intramuscular, în doză unică și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19.

Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat de autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Conform datelor oficiale, din 2 martie până în prezent, peste 1 mln 44 de mii de persoane s-au vaccinat împotriva coronavirusului în Republica Moldova. Aproape 500 de mii de persoane au beneficiat de ambele doze de vaccin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: