La Chișinău este așteptat un cântăreț italian. Recent, concertul său din Lituania a fost anulat din cauza că a cântat la Kremlin
Full Article 3 minutes read

La Chișinău este așteptat un cântăreț italian. Recent, concertul său din Lituania a fost anulat din cauza că a cântat la Kremlin

Renumitul cântăreț italian Pupo urmează să ajungă în seara de 22 martie în Republica Moldova, unde are planificat un concert în capitală. În această săptămână un show al artistului în Lituania a fost anulat, după ce acesta a evoluat în Federația Rusă – țară care mai bine de doi ani agresează militar Ucraina. Acum, organizatorii concertului de la Chișinău susțin că artistului ar urma să nu i se permită să intre în țara noastră. 

Pe 23 martie, la Chișinău Arena, urmează să aibă loc concertul „Golden Disco Hits”. Pe lista artiștilor care vor evolua în cadrul concertului figurează Pupo, CC Catch, Celentano și In-Grid.

Recent, un concert al renumitului Pupo care urma să se desfășoare în orașul Siauliai, Lituania, la sfârșitul lunii aprilie, a fost anulat. Motivul anulării este că, cu câteva zile mai devreme, pe 15 martie, Pupo a evoluat la Palatul Kremlinului de la Moscova, alături de alți artiști ruși care susțin conducerea țării. Menționăm că Lituania susține ferm Ucraina în lupta contra invaziei ruse.

Înainte de concertul din capitala rusă, Pupo a declarat pentru presa italiană că va participa la eveniment pentru a transmite „un mesaj de dialog” despre necesitatea încheierii „acestui război intolerabil, acest conflict sângeros între frații ucraineni și ruși”. „Eu sunt dispus să merg și la Kiev, dar ucrainenii au spus că nu pot merge acolo dacă mă duc în Rusia”, a menționat atunci cântărețul.

Astfel, în condițiile în care evoluția din Lituania a fost anulat, SolarWind, organizatorul concertului de la Chișinău, se teme că Pupo nu va putea lua parte eveniment, deoarece ar urma să-i fie interzisă intrarea în țară. Artistul italian urmează să aterizeze cu avionul la Aeroportul Chișinău, în seara de 22 martie.

Din câte cunoaștem, există probabilitatea ca istoria să se repete și la noi acasă. Artistul aterizează astăzi seara la Aeroportul Chișinău. Considerăm interzicerea intrării cântărețului în țara noastră drept un act de cenzură, dat fiind faptul că acesta nu are nici o legătură cu Kremlinul și este de naționalitate italiană. Totodată, numerele artistice, cât și piesele acestuia nu instigă la ură și, sub nicio formă, nu încurajează războiul și invazia rusă în Ucraina. Plus, artistul nu a avut discursuri cu tentă politică sau de încurajare a actelor de agresiune ale statului terorist”, se arată într-un comunicat publicat de SolarWind.

SolarWind a precizat că, la ora 21:00, la aeroport, va fi prezent „grupul de susținere al artistului, dar și organizatorii”, pentru a documenta situația.

NM a solicitat un comentariu din partea Politiei de Frontiera, pentru a afla dacă există vreo interdicție pe numele cântărețului italian.

***

Precizăm că Pupo și-a manifestat anterior simpatia pentru Rusia și i s-a interzis intrarea în Ucraina în 2022. Publicația LRT scrie că acesta a înregistrat o melodie cu artiști ruși și a cântat-o la un festival în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: