La Chișinău vor fi prezentate proiecții de film și artă video, în cadrul Laboratorului „reVEDERE”
Full Article 2 minutes read

La Chișinău vor fi prezentate proiecții de film și artă video, în cadrul Laboratorului „reVEDERE”

În data de 30 decembrie, la ora 18:00, vor fi prezentate rezultatele Laboratorului de Creație „reVEDERE ” – proiecții de film și artă video. Vor fi o serie de workshop-uri de Film și Arta Video, realizate în octombrie 2021. Evenimentul va avea loc în Sala Mică a Centrului de Cultură și Artă Ginta Latină, pe strada Sfatul Țării 18.

De menționat că în decurs de nouă zile tinerii artiști din Moldova și artiștii rețelei INFRA, împreună cu experții din arta vizuală și a filmului au creat aproximativ 20 de lucrări video scurte.

Proiectul reVEDERE a fost elaborat de Centrul pentru Artă Contemporană, Chișinău KSA:K și regizoarea germană de film originară din Moldova Ana-Felicia Scutelnicu, ca o etapă pilot a Școlii Independente de Film și Artă Video – platformă educațională cu caracter instructiv și interdisciplinar.

Școala reVEDERE reprezintă experți internaționali, artiști profesioniști, si specialiști originari din Moldova, care și-au realizat studiile în străinătate, ulterior continuându-și activitatea în afara țării sau revenind, dar rămânând integrați în circuitul contemporan internațional, tineri artiști locali, studenții instituțiilor de profil, interesați în noi cunoștințe și integrarea în procesul artistic.contemporan

Workshop-urile au fost conduse de experți străini și locali, profesioniști din domeniul artelor vizuale și cinematografiei: regizorul și producătorul de film Ana-Felicia Scutelnicu (Berlin), artistul contemporan, regizorul și producătorul de film Pavel Brăila (Chișinău), șeful departamentului de montaj. a Academiei de Cinema din Berlin Hanna Schwegel (Berlin).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: