La Comrat a început construcția unui bloc nou de studii a liceului „Mihai Eminescu”, singurul din municipiu cu predare în limba română
Full Article 1 minutes read

La Comrat a început construcția unui bloc nou de studii a liceului „Mihai Eminescu”, singurul din municipiu cu predare în limba română

La Comrat a început construcția unui bloc nou de studii a liceului „Mihai Eminescu”, singurul din municipiu cu predare în limba română. Proiectul este finanțat de guvernul României și din sursele bugetului de stat.

În liceu învață 476 de elevi, iar blocul existent nu dispune de spațiile necesare pentru realizarea procesului educațional calitativ.

Blocul nou de studii va avea sală de sport, cabine de baie, cantină, bloc sanitar, bibliotecă, laboratoare pentru lecțiile de fizică, chimie și biologie și alte facilități.

În cadrul proiectului, vor fi executate lucrări de modernizare a blocului existent, precum adaptarea toaletelor pentru elevii cu nevoi speciale, reamenajarea sălii de sport și a bibliotecii, transformarea unor birouri administrative în clase de studii.

Costul total al lucrărilor se estimează la 20,7 milioane de lei, dintre care aportul guvernului României este de 15 milioane de lei și 5,7 milioane de lei au fost oferite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Precizăm că blocul de studii va fi dat în exploatare la începutul anului de studii 2021.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: