La graniță cu Moldova. Singura regiune a Ucrainei care nu a fost atacată niciodată de Rusia, de la începutul războiului
Full Article 2 minutes read

La graniță cu Moldova. Singura regiune a Ucrainei care nu a fost atacată niciodată de Rusia, de la începutul războiului

Cernăuți este singura regiune din Ucraina care nu a fot atacată de ruși de la începutul invaziei Federației Ruse pe teritoriul ucrainean. Anunțul a fost făcut de prim-viceministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Evgheni Enin, în cadrul telemaratonului din 7 august, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Dacă vorbim despre acele zone care suferă mai mult de obuzele rusești, atunci acesta este Donețk, care a fost bombardat de peste 3 mii de ori, Lugansk – de 4 mii de ori. Nicolaev a fost împușcat de 700 de ori. A mai rămas o singură regiune, care, slavă Domnului, încă nu a „zburat”. Aceasta este regiunea Cernăuți”, a declarat Evgheni Enin.

Potrivit lui Enin, pe 6 august, rușii au atacat Ucraina cu 46 de obuze, în urma cărora 16 persoane și-au pierdut viața, iar alte zeci au fost rănite.

Amintim că pe 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, provocând, astfel, un război la granița cu Republica Moldova. Ucraina acuză Federația Rusă de „genocid de război”, în timp ce Rusia declară că desfășoară o „operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare” pe teritoriul Ucrainean. În timp ce cele două state anunță că au ucis mii de soldați din ambele tabere, nici Ucraina, nici Rusia, nu anunță date despre soldații pe care i-au pierdut pe câmpul de luptă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: