La nivel național se instituie stare de alertă „cod portocaliu”. Hotărârea integrală a CNESP (DOC)
Full Article 2 minutes read

La nivel național se instituie stare de alertă „cod portocaliu”. Hotărârea integrală a CNESP (DOC)

Membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) au aprobat mai multe măsuri în scopul prevenirii cazurilor noi de infectare cu COVID-19. Astfel, începând cu 13 august, la nivel național se instituie stare de alertă „cod portocaliu”.

Se menţin măsurile de prevenire şi control al infecţiei SARS-CoV-2, aplicabile la nivel naţional, conform Hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 54 din 29 aprilie 2021, cu unele modificări şi completări. Mai exact, este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spatiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin 1 metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

În vederea evitării aglomerării transportului public, se recomandă organizarea programului de lucru de către angajatorii din sistemul privat, autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, cu un număr mai mare de 50 de salariaţi, astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.

De asemenea, se permite accesul în instituțiile de alimentație publică în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agreement, festivități (nunți, cumătrii, zile de naștere, etc.), evenimente în masă (festivaluri, târguri etc.), centre sportive și bazine sportive cu participarea vizitatorilor / spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 250 persoane într-un spațiu închis, asigurând suprafaţa de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

Totodată, au fost adoptate un șir de măsuri privind traversarea frontierei de stat.

Hotărârea nr. 59 din 13 august 2021 by Maxim Stratan on Scribd

Menționăm că, la moment, 1.128.625 de doze de vaccin au fost administrate în Republica Moldova, iar 464.111 persoane au fost complet imunizate.

Anterior, Ministerul Sănătății a informat că situația pandemică cea mai gravă este în sudul țării, unde au fost imunizați mai puțin de 10% dintre locuitori. La polul opus, cu cea mai mare rată de imunizare la nivel de țară, este municipiul Chișinău, unde 23% din populația adultă este complet vaccinată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: