„La Palatul Național sau chiar în parcarea parlamentului”. PAS cere convocarea ședinței parlamentului
Full Article 2 minutes read

„La Palatul Național sau chiar în parcarea parlamentului”. PAS cere convocarea ședinței parlamentului

Reprezentanții fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul parlamentului, Mihai Popșoi și Igor Grosu, solicită convocarea de urgență a ședinței legislativului pentru data de 29 mai și adoptarea proiectelor de lege necesare pentru a debloca cea de-a doua tranșă din ajutorul macrofinanciar din partea Uniunii Europene (UE).

„Suntem într-o situație înspăimântătoare. Țara este bântuită de pandemie, deficitul bugetar se apropie de 20 mlrde, economia este la pămînt. Bunii noștri prieteni din UE vor să ne ajute, oferindu-ne asistență în condiții mai mult decât favorabile, ba chiar și granturi. Iar socialiștii dau cu piciorul în această asistență, vin cu propuneri de a tărăgăna, de a submina acele legi care trebuiau votate demult, pentru ca această asistență să ajungă în țară”, a declarat deputatul PAS, Mihai Popșoi, într-un briefing de presă din 28 mai.

Potrivit deputatului, Partidul Socialiștilor ar trage de timp din cauza faptului că Partidul Democrat a anunțat că va susține condiționalitățile impuse de UE, asigurând, astfel, o majoritate parlamentară în adoptarea legilor respective. Prin urmare, PAS a depus o solicitare adresată președintei parlamentului, Zinaida Grecianîi, pentru a convoca, vineri, parlamentul în ședință de plen.

„Dacă respectăm măsurile de precauție, purtăm mască, stăm la distanță, riscul de infectare este aproape zero. Iar dacă vrem să căutăm soluții și nu scuze, putem facem ședința parlamentului într-o sală mai mare, la Palatul Național, Palatul Republicii sau afară, chiar în parcarea parlamentului”, a propus Popșoi.

Deputatul PAS Igor Grosu a menționat că printre cele mai importante subiecte care trebuie examinate cât mai curând se numără legea privind activitatea ONG-urilor, abrogarea legii privind cetățeniile prin investiții, raportul privind furtul miliardului, adoptarea unei hotărâri privind Consiliul Audiovizualului și Consiliul Concurenței, cu scopul inițierei procedurii de audit în activitatea celor două instituții.

Precizăm că, în această dimineață, și deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari a solicitat convocarea parlamentului în ședință pentru vineri.

Tot astăzi, a devenit cunoscut faptul că doi consilieri ai unor deputați au fost testați pozitiv cu COVID-19.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: