La Paris nu vor mai fi închiriate trotinete electrice: din 1 septembrie vor dispărea din oraș 
Full Article 2 minutes read

La Paris nu vor mai fi închiriate trotinete electrice: din 1 septembrie vor dispărea din oraș 

Trotinetele electrice închiriate nu se vor mai regăsi pe străzile din Paris. Până pe 1 septembrie, acestea vor dispărea complet din oraș, scrie Meduza cu referire la Le Figaro. 

Companiile, care ofereau în chirie trotinete electrice, își scot vehiculele de pe străzile din Paris. Autoritățile orașului, după un referendum organizat în aprilie, nu au negociat un nou contracte cu companiile Dott, Lime și Tier.

Contractele cu aceste companii expiră până pe 1 septembrie 2023. Până la acel moment, potrivit sursei, toate cele 15 mii de trotinete urmează a fi scoase de pe străzile orașului.

Se precizează că sunt scoase de pe străzile Parisului câte 450 de trotinete pe zi, iar pe măsură ce se apropie termenul de finalitate a contractului se vor lua câte 750 unități pe zi.

Cele trei companii au declarat că vor trimite trotinete electrice în alte orașe din Franța, inclusiv Germania, Polonia, Belgia, Italia și Israel. Totodată, companiile au menționat că intenționează să se ocupe activ de închirierea de biciclete electrice la Paris. 

Potrivit sursei, în aprilie 2023, primarul Parisului a organizat un referendum, unde a întrebat locuitorii orașului dacă își doresc reînnoirea contractelor cu firmele care oferă în chirie trotinete. Majoritatea participanților la referendum au votat împotrivă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: