La un pas de tragedie: trei adulți și doi copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon timp de o zi
Full Article 2 minutes read

La un pas de tragedie: trei adulți și doi copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon timp de o zi

Trei adulți și doi minori au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Incidentele au avut loc în două locuințe – din Cricova, mun. Chișinău și Cuconeștii Noi, raionul Edineț. Din fericire, medicii au reușit să salveze viețile tuturor victimelor, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) pe 20 decembrie.

Conform datelor înregistrate din subdiviziunile teritoriale IGSU, pe parcursul zilei de 19 decembrie, 5 persoane au suferit intoxicații în urma utilizării sobelor defecte și instalațiilor alimentate cu gaze naturale.

Primul caz a fost înregistrat la Cricova, municipiul Chișinău, unde un bărbat și o femeie s-au intoxicat cu monoxid de carbon în propria casă. Persoanele au fost internate la Spitalul „Sfânta Treime”, în stare gravă. Din fericire, în prezent, viața acestora nu este în pericol.

Totodată, în seara zilei de ieri, o femeie și doi copii în vârstă de 13 și de 6 ani din localitatea Cuconeștii Noi, raionul Edineț, s-ar fi intoxicat în urma scurgerii cu gaz natural de la încălzitor de apă pe gaz. Aceștia au fost transportați la spitalul raional în secția pediatrie, iar potrivit datelor recepționate ulterior, stare acestora s-a ameliorat până în dimineața de 20 decembrie.

Circumstanțele și cauza incidentelor urmează a fi stabilite de specialiști. În acest context, IGSU îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți și să respecte regulile antiincendiare în perioada rece a anului. Cetățenii sunt rugați să verifice sobele și căile de evacuare a fumului înainte de utilizare. Pentru evitarea incendiilor și cazurilor de intoxicație cu monoxid de carbon, încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe timp de noapte. În situații de risc, apelați numărul de urgență 112.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: