„Lăsați TV8 în pace. Loviți în mine”. Natalia Morari și-a cerut scuze de la telespectatori și de la foștii colegi
Full Article 3 minutes read

„Lăsați TV8 în pace. Loviți în mine”. Natalia Morari și-a cerut scuze de la telespectatori și de la foștii colegi

Jurnalista Natalia Morari a venit cu o nouă reacție pe pagina sa de Facebook. Pe 10 septembrie, aceasta și-a cerut scuze de la telespectatorii dezamăgiți, dar și de la foștii săi colegi, care sunt nevoiți să suporte critici din cauza scandalului creat. La fel, ex-moderatoarea TV8 a îndemnat răuvoitorii „să lase în pace” postul de televiziune.

„În primul rând vreau să îmi cer scuze de la voi, dragi telespectatori, dacă v-am dezămăgit în plan profesional. Regret asta foarte mult. În al doilea rând – dragi colegi de la TV8, îmi pare nespus de rău pentru tot ce se întâmplă acum si pentru durerea personală pe care v-am adus-o. Nespus de rău – asta puțin spus. Sper că timpul le va aranja pe toate. Regret un singur lucru – că nu am făcut declarația la timp și prin asta am dezămăgit pe mulți dintre voi”, a menționat jurnalista.

Natalia Morari s-a adresat și criticilor, îndemnându-i să nu proiecteze asupra postului de televiziune TV8 valul de reacții negative.

„Celor care ne vor răul într-un mod atât de demonstrativ: lăsați TV8 în pace. Loviți în mine – dar lăsați televiziunea să-și facă treaba bine, așa cum ea a știut să facă în toți acești ani și demonstrează prin muncă zi de zi”, a conchis Morari.

***

Amintim că, pe 8 septembrie, jurnalista Natalia Morari a anunțat că ia o pauză de emisie și să iese temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii TV8. Motivul invocat este faptul că aceasta ar fi șantajată de către angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru că a avut o relație cu omul de afaceri Veaceslav Platon, care este și tatăl copilului său. Contactată de NM, Natalia Morari a confirmat că ea este autoarea declarației publicată pe Facebook. SIS a anunțat într-un comunicat de presă că va ancheta cazul și i-a recomandat jurnalistei să depună o plângere și la Procuratura Generală.

După dezvăluirile Nataliei Morari, a urmat un val de critici în adresa întregii echipe a TV8. Doi dintre moderatorii postului de televiziune (Mihaela Dicusar și Alex Macovei) au anunțat în seara de 9 septembrie că au demisionat. De asemenea, critici au venit și din partea unor jurnaliști cunoscuți în țara noastră, precum Alina Radu, Vitalie Călugăreanu sau Natalia Bogza. În seara de 8 septembrie, mai multe ONG-uri de media au semnat o declarație comună.

„Considerăm că relația Nataliei Morari cu Veaceslav Platon ar putea submina încrederea consumatorilor de media într-o presă liberă și independentă. Regretăm declarația întârziată a Nataliei Morari. Gestul ei ar putea afecta imaginea TV8 drept o instituție media integră și independentă din punct de vedere a politicii editoriale”, se arată în declarația semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice și Asociația Media Guard.

Pe 10 septembrie, jurnalista TV8 Mariana Rață a anunțat că îl va acționa în judecată pe ex-deputatul român Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție. Acesta a publicat informații defăimătoare cu privire la o presupusă relație amoroasă a moderatoarei de televiziune.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: