tass.ru

Leps, Baskov, Dolina și alți interpreți ruși au anunțat crearea Asociației Muzicale Ruse. Vor să lupte, inclusiv, împotriva falsurilor

Mai mulți artiști din Federația Rusă au decis să creeze Asociația Muzicală Rusă, care îi va uni pe cei care se opun „abolirii culturii ruse”. Anunțul a fost făcut pe 19 mai de artistul poporului al Rusiei Nikolai Baskov, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat și Grigori Leps, Larisa Dolina, Nadejda Babkina, Oleg Gazmanov și Alexander Marșal.

„Am decis să anunțăm crearea Asociației Muzicale Ruse”, a spus Baskov.

El a explicat că ideea a apărut pe fondul încercărilor de „anulare” a culturii ruse în străinătate, de a interzice spectacolul artiștilor la nivel național.

„Vedem în mod constant în reportajele din presă că muzica compozitorilor noștri, spectacolele scriitorilor noștri au fost scoase din repertoriu, concertele multora dintre artiștii noștri sunt interzise. Toate acestea sunt pe bază de naționalitate. Nu-i așa. Nazismul în forma sa cea mai pură? Într-o astfel de situație, singura modalitate de a rezista este să ne unim”, a spus cântărețul.

Potrivit Tass, protocolul de fuziune a fost deja semnat, apoi se va crea statutul și se va stabili structura asociației.

Decizia de fuziune este de mult așteptată, a adăugat Gazmanov.

„De zeci de ani, întrebările s-au acumulat și, bineînțeles, statul nu este capabil să se întoarcă și să le rezolve atât de repede, este mai aproape de noi”, a spus el.

Larisa Dolina crede că va fi necesară și dezvoltarea performanței în limba rusă, inclusiv prin festivaluri și competiții. „Sunt băieți foarte cumsecade, dar își cunosc atât de rău limba maternă și cântă atât de rău încât este absolut imposibil să o asculți”, a subliniat ea.

Asociația „va proteja” interesele oamenilor multinaționali.

„Cuvintele „Lumea Rusă” înseamnă un popor multinațional”, a spus Leps. „Cultura noastră multinațională nu a evoluat nici măcar de-a lungul deceniilor și secolelor, ci de-a lungul mileniilor”.

De asemenea, sarcinile asociației vor include lupta împotriva falsurilor. „În era războaielor informaționale dure, este foarte important să avem un organism care să reflecte cu adevărat ceea ce se întâmplă”, a spus Alexander Marșal. „Asociația noastră este exact organismul care va reflecta cu adevărat situația.”

Sprijinul pentru tinerii artiști va deveni o prioritate și pentru membrii asociației, inclusiv prin conexiuni la televiziune și radio, mai scrie Tass.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Cea mai mare pictură pe apă din lume – realizată la Chișinău. O pictoriță a intrat în Cartea Recordurilor Guinness

Ludmila Cuptor, pictoriță din Republica Moldova, a stabilit un record mondial, realizând cea mai mare lucrare din lume în tehnica Ebru – pictura pe apă. Performanța sa a fost recunoscută oficial de o adjudecătoare Guinness World Records, venită din Regatul Unit pentru validarea rezultatului. Evenimentul a fost găzduit de un centru comercial din capitală, transmite IPN.

Ludmila Cuptor a menționat că acest moment marchează împlinirea unui vis. „Este rezultatul unor ani de căutări interioare, de muncă, efort, ezitări, speranțe și curaj. Este inspirată din tehnica clasică turcă – Ebru, pictura pe apă, o artă pe care am descoperit-o în 2019, în Italia. A fost dragoste la prima vedere”, a relatat artista.

Pictorița a explicat faptul că lucrarea este realizată pe apă, iar apoi este imprimată pe o pânză specială. Potrivit ei, cele șapte culori ale curcubeului care sunt utilizate în tablou simbolizează 70 de ani ai Cărții Recordului Guinness, dar și reprezintă un simbol al speranței și unității.

Autoarea lucrării a adăugat că pictura surprinde o câmpie din Moldova, plină de verdeață și flori, în toiul primăverii, care emană o senzație de liniște și aduce satisfacție sufletească.

Procesul de realizare a picturii a fost urmărit de adjudecătoarea Guinness World Records, Paulina Sapinska. În urma unei evaluări, aceasta a recunoscut oficial performanța. Paulina Sapinska a declarat că autoarea lucrării a respectat toate criteriile stabilite de Guinness World Records și aproape a dublat dimensiunea recordului anterior, care era de 20,86 metri pătrați.

Această lucrare are 39,97 metri pătrați. Așadar, este o încercare foarte impresionantă și un nou titlu Guinness World Records”, a notat adjudecătoarea Paulina Sapinska.

Angela Cutasevici, viceprimar al capitalei, afirmă că acest eveniment marchează curajul, inteligența și creativitatea. „Este foarte frumos că în fața publicului, a chișinăuienilor, se scrie istoria cu artista Ludmila Cuptor. Ceea ce văd este într-adevăr foarte frumos, inclusiv jocul de culoare, și mesajul artistic pe care îl transmite pictorița este impresionant”, a mai spus Angela Cutasevici.

Atunci când organizatorii au venit cu solicitarea de a fi parteneri ai acestui eveniment, noi, cei de la Primăria Chișinău, am spus din start că vom fi alături, fiindcă astfel de inițiative ne fac să fim mândri, atât ca oraș, cât și ca țară. Este un lucru care ne face pe noi, cei care educăm tânăra generație, să-i insuflăm mândria față de valorile cultivate aici”, a spus șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

La finalul evenimentului, autoarea tabloului a primit un certificat oficial care atestă noul record Guinness pentru cea mai mare pictură Ebru din lume. Tabloul va fi expus în următoarele săptămâni la Port Mall, iar ulterior va deveni o piesă muzeală.

IPN
IPN
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: