Liderul Partidului „Ai noștri” a anunțat că formațiunea a fost înregistrată în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Liderul Partidului „Ai noștri” a anunțat că formațiunea a fost înregistrată în Republica Moldova

Partidul „Ai noștri – НАШИ” a fost înregistrat în Republica Moldova. Cel puțin asta susține președintele formațiunii, Mihail Ahremțev. Un comunicat de presă în acest sens a fost publicat pe 18 august. NM nu a reușit deocamdată să confirme informația.

„Formarea grupului de inițiativă, zeci de declarații, propuneri și adresări, călătorii în raioanele țării, adunări de semnături, desfășurarea evenimentului de constituire lângă Parlament și toate – pentru ca, într-o zi, să putem spune: „Da, într-adevăr, suntem un partid politic” și „Da, putem schimba viața în țară în bine și, în curând, o vom face”. De asemenea, pentru viitorul care, sunt sigur, în curând va veni în Moldova”, a declarat președintele partidului, Mihail Ahremțev.

După cum susțin chiar membrii formațiunii, Partidul „Ai noștri” a devenit cunoscut datorită protestelor organizate împotriva declarațiilor ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, precum și a acțiunilor în fața Curții Constituționale, în susținerea funcționării limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Potrivit informației publicate de Agenția Servicii Publice (ASP), în Moldova sunt înregistrate 68 de formațiuni politice. Partidul „Ai noștri” nu a fost deocamdată inclus în lista publicată pe site-ul instituției. La ultimul scrutin parlamentar din țara noastră s-au înscris în cursa electorală 20 de partide, două blocuri electorale și un candidat independent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: