Liga Orașelor și Comunelor – noua mișcare social-politică din Moldova: „Nu venim să dezbinăm, dar pentru a ne uni”
Full Article 2 minutes read

Liga Orașelor și Comunelor – noua mișcare social-politică din Moldova: „Nu venim să dezbinăm, dar pentru a ne uni”

Un grup de primari s-au reunit într-un grup de inițiativă pentru a crea Liga Orașelor și Comunelor, pe care o numesc prima mișcare social-politică a comunităților locale. Membrii grupului de inițiativă precizează că Liga va reprezenta o platformă care va face auzită vocile din toate regiunile țării, notează IPN.

Potrivit primarului orașului Leova, Alexandru Bujoreanu, din grupul de inițiativă fac parte zeci de primari de sate și orașe, consilieri locali, raionali și municipali, precum și angajați ai sectorului public și activiști.

„Liga Orașelor și Comunelor nu se formează dintr-o ambiție politică a fondatorilor săi. Noi și colegii noștri din întreaga țară deja am fost mandatați cu vot de încredere în localitățile de unde venim și în baza acestui vot ne exercităm conștiincios atribuțiile”, a comunicat Alexandru Bujoreanu.

Potrivit lui, partidul nu va fi unul exclusiv al primarilor. Primarii, consilierii, dar și activiștii locali sunt îndemnați să se alăture grupului de inițiativă pentru crearea Ligii Orașelor și Comunelor. Formațiunea își propune să devină o platformă importantă în promovarea intereselor comunităților locale la toate nivelurile și să contribuie, alături de toți actorii implicați și decidenții de la nivel central, la dezvoltarea regională și locală a Republicii Moldova, inclusiv prin participarea la alegerile locale din 2023.

Primarul orașului Cupcini, Ludmila Maga, a declarat că primarii sunt aleși de către cetățeni pentru binele localităților. Crearea Ligii va oferi posibilitatea aleșilor locali să se unească pentru a-și conjuga eforturile. „Fac apel către acei primari care vor să se alăture acestei platforme, colegilor noștri care înaintează acestei idei frumoase și să fie înregistrată Liga Orașelor și Comunelor din Moldova”, a mai spus Ludmila Maga.

Valeriu Lazarenco, primarul satului Leușeni din raionul Telenești, a menționat că încă din momentul în care a fost ales în funcție a resimțit necesitatea de a crea un partid al primarilor – cei care cunosc problemele din localitate. „Este o necesitate mare de a ne uni și de a merge împreună cu toții. Nu venim să dezbinăm, dar venim pentru a ne uni și a construi”, a spus primarul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: