Elevii care studiază la licee militare din România vor putea alege limba rusă ca limbă modernă 3, potrivit noilor planuri-cadru puse în dezbatere publică de Ministerul Educației, pe 31 ianuarie. ”Planurile-cadru pentru profilul militar au fost dezvoltate împreună cu colegii care predau în colegiile militare, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, în funcție de nevoile specifice clar identificate de aceștia”, a subliniat secretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetării din România, Bogdan Cristescu, citat de Edupedu.ro.
Aceste planuri-cadru vor fi aplicate în forma care va rezulta după dezbatere, conform declarațiilor conducerii Ministerului Educației, din anul școlar 2026-2027. Potrivit noilor planuri-cadru, la profilul militar, specializarea matematică – informatică, elevii vor putea alege câte o oră pe săptămână limba modernă 3, limba rusă, în cadrul curriculumului la decizia elevului din oferta școlii.
Momentan, niciun alt profil de liceu nu are o limbă modernă 3 în planurile-cadru, însă în cadrul opționalelor ar putea exista și limba rusă, dar în funcție de cerere.
În România sunt cinci licee militare: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!