Lionel Messi a cucerit Balonul de Aur pentru a 7-a oară în carieră
Full Article 2 minutes read

Lionel Messi a cucerit Balonul de Aur pentru a 7-a oară în carieră

Prestigioasa revistă France Football a decernat Balonul de Aur 2021 celui mai bun fotbalist din acest an. Trofeul a ajuns pentru a șaptea oară în brațele lui Lionel Messi, jucător care în 2021 a obținut primul lui titlu cu naționala Argentinei, Copa America.

Lionel Messi l-a devansat pe polonezul Robert Lewandowski de la Bayern Munchen, jucător care s-a consolat cu poziția secundă și cu titlul de cel mai bun atacant din 2021, comunică onlinesport.ro.

Podiumul a fost completat de italianul Jorginho, văzut de mulți drept principal favorit la Balonul de Aur, după ce a cucerit Champions League cu Chelsea și EURO 2020 cu naționala Italiei.

Francezii Karim Benzema și Ngolo Kante au întregit topul cinci, în timp ce Cristiano Ronaldo, care nu a fost prezent la ceremonie, a ocupat locul șase.

În topul zece s-au mai clasat Mohamed Salah (7), Kevin De Bruyne (8), Kylian Mbappe (9) si Gigio Donnarumma (10).

Balonul de Aur la feminin a fost acordat Alexiei Putellas, o jucătoare de 27 de ani din Spania legitimata la FC Barcelona.

Chelsea a fost desemnată cea mai bună echipă a anului 2021.

Revenind la marele câștigător, Lionel Messi devine primul jucător din istoria fotbalului care câștigă de șapte ori în carieră Balonul de Aur (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 si 2021).

„Astăzi sunt aici la Paris. Sunt foarte fericit, cu adevărat foarte fericit. Îmi doresc să continui să lupt pentru a atinge noi obiective. Nu știu câți ani voi mai juca, dar deocamdată mă bucur de ceea ce fac. Mulțumesc colegilor mei de la Barcelona, echipa națională și PSG”, a declarat Messi.

În acest an, Messi a câștigat Copa America cu naționala Argentinei și Cupa Regelui Spaniei cu FC Barcelona, echipa de la care a plecat în vară la Paris Saint-Germain.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: