Litvinenco susține că organele de drept intimidează primarii PAS. Reacția Procuraturii Generale
Full Article 2 minutes read

Litvinenco susține că organele de drept intimidează primarii PAS. Reacția Procuraturii Generale

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco susține că a fost informat despre faptul că angajații Centrului Național Anticorupție (CNA) și ai Procuraturii ar fi fost însărcinați să afle informații despre membrii formațiunii. În acest scop, organele de drept ar căuta în arhive materiale compromițătoare și intimidează în acest fel primarii PAS. Reprezentanții Procuraturii Generale au venit cu o reacție. Aceștia au negat categoric declarațiile lui Litvinenco și le-au calificat drept „PR politic”.

„Ne informează funcționarii publici de bună credință din țară că au primit indicații de la șefi să verifice în bazele de date deținute de Stat (începând cu anul 2006) totul ce ține de candidații PAS pentru alegerile parlamentare. De asemenea, prin structurile teritoriale ale CNA și Procuraturii se scotocesc prin arhive toate materialele (caziere, procese-verbale, dosare administrative etc.) care există pe primarii PAS cu scopul de a-i intimida”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PAS le-a cerut șefilor CNA și ai Procuraturii care ar fi dat astfel de indicații să își revoce „deciziile ilegale” pentru a evita să fie trași la răspundere. De asemenea, acesta le-a amintit funcționarilor publici că au dreptul să refuze să îndeplinească ordinile care contravin legii.

Procuratura Generală a venit cu o reacție publică și a respins acuzațiile.

„Procuratura Generală își reiterează poziția fermă de neimplicare în procesele electorale, inclusiv în activitatea cu caracter de agitație electorală în favoarea sau defavoarea vreunui concurent electoral, și, în acest context, respinge categoric declarațiile cetățeanului Litvinenco. (,,,) Acuzațiile sterile, lansate de dragul PR-ului politic, dar care determină instalarea confuziei în societate și neîncredere în instituțiile statului, le calificăm ca fiind iresponsabile și contraproductive, făcând parte dintr-o serie de tentative de a atrage Procuratura în soluționarea unor conflicte de ordin politic”, se arată în declarație.

CNA nu a comentat deocamdată declarația deputatului PAS Sergiu Litvinenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: