„Regret decizia Guvernului”. Pavel Filip a criticat atitudinea autorităților față de suportul României
Full Article 2 minutes read

„Regret decizia Guvernului”. Pavel Filip a criticat atitudinea autorităților față de suportul României

Președintele Partidului Democrat (PDM) a criticat atitudinea autorităților Republicii Moldova față de suportul oferit de România în contextul pandemiei de coronavirus de tip nou. Într-o postare publicată joi, 7 mai, pe pagina sa de Facebook, Pavel Filip a scris că se „desolidarizează de atitudinea autorităților” privind acest subiect.

Pavel Filip a amintit de anul 2017, când Bucureștiul a donat 100 de microbuze pentru elevii din Republica Moldova.

„Așa am întâmpinat în 2017 cele 100 microbuze școlare donate de Guvernul român pentru școlile din țara noastră: în Piața Marii Adunări Naționale, cu mândrie și recunoștință pentru ajutorul oferit. Era cel puțin firesc ca la fel să se întâmple și anul acesta”, a notat Filip.

De asemenea, el a amintit de 6 mai 1989. „Podul de flori” este denumirea a două acțiuni care s-au derulat pe malurile râului Prut pe acea dată.

„Pentru un astfel de ajutor se mulțumește nu sub pod, ci în Piața Marii Adunări Naționale – unde în 1989, 700 mii de oameni au cerut limba română – limbă oficială. Am comunicat colegilor încă de ieri aceste nemulțumiri. Regret decizia Guvernului și mă desolidarizez de atitudinea autorităților față de suportul venit de la București. Mulțumim, România!”, a conchis Filip.

Pavel Filip: „Așa am întâmpinat în 2017 cele 100 microbuze școlare donate de Guvernul român pentru școlile din țara…

Geplaatst door Partidul Democrat din Moldova op Woensdag 6 mei 2020

Amintim că o echipă de 42 de medici și asistenți medicali a plecat într-o misiune umanitară în Republica Moldova pentru a ajuta în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

De asemenea, guvernul României a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 3,5 mln euro. Convoiul format din 20 de camioane urma să ajungă ieri în Republica Moldova, însă va ajunge astăzi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: