LIVE Ceremonie la Ministerul de Externe, după plecarea lui Popescu din funcție. Maia Sandu, prezentă la eveniment
Full Article 1 minutes read

LIVE Ceremonie la Ministerul de Externe, după plecarea lui Popescu din funcție. Maia Sandu, prezentă la eveniment

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o ceremonie, cu începere de la ora 13:00. La eveniment este prezentă și președinta țării, Maia Sandu. Potrivit surselor NM, șefa statului îi va înmâna lui Nicu Popescu, ministru demisionar de Externe, Ordinul Republicii. Urmărește evenimentul în direct pe NewsMaker.

Precizăm că Nicu Popescu a demisionat din funcția de ministru de Externe miercuri, 24 ianuarie. Oficialul a dat asigurări că, în continuare, va contribui la eforturile autorităților Republicii Moldova de a aduce țara noastră în Uniunea Europeană și de a asigura pacea, însă a evitat să comunice dacă va avea sau nu o funcție publică. La această etapă, Popescu a spus că are nevoie de o pauză „doar de la acest post”, de la conducerea Ministerului de Externe. 

Aproape o lună în urmă, pe 26 decembrie 2023, președinta Maia Sandu a semnat decretul prin care i-a acordat lui Popescu „Ordinul Republicii”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: