LIVE Deputații s-au întrunit într-o nouă ședință. Eliberarea lui Esaulenco de la SIS – pe ordinea de zi 
Full Article 2 minutes read

LIVE Deputații s-au întrunit într-o nouă ședință. Eliberarea lui Esaulenco de la SIS – pe ordinea de zi 

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova s-au întrunit într-o nouă ședință plenară, aceasta după ce Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, ieri, ordinea de zi pentru ședințele din perioada 2-9 iunie.

În această perioadă, urmează să fie examinate, în lectură finală, proiectul de lege privind funcționarea în condiții de siguranță a obiectelor de producție și a instalațiilor tehnice potențial periculoase, modificări la Legea cu privire la filantropie și sponsorizare și măsurile legislative, care au scopul de a preveni și a combate dezinformarea.

De asemenea, în cea de-a doua lectură vor fi prezentate proiectele pentru modificarea Codului fiscal și Legii cu privire la contabilitate și raportare financiară și proiectul pentru modificarea Legii apiculturii și Codului contravențional.

În lectura întâi, deputații vor examina mai multe proiecte, printre care modificarea Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități sau ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în țara noastră.

Vor fi examinate două proiecte de lege pentru modificarea Legii privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI.

De asemenea, urmează să fie constituite Comisia specială pentru examinarea eficienței aplicării reglementărilor din sectorul produselor petroliere și Comisia specială de examinare a procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul ultimelor 18 luni.

Pe ordinea de zi mai figurează proiectul de hotărâre privind eliberarea lui Alexandr Esaulenco din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

Un alt proiect de hotărâre propus pentru ordinea de zi prevede modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la constituirea Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: