VIDEO „Frauda Bancară”: Veronica Dragalin, detalii privind dosarul ce-l vizează pe Vladimir Andronachi
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Frauda Bancară”: Veronica Dragalin, detalii privind dosarul ce-l vizează pe Vladimir Andronachi

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin oferă detalii cu privire la dosarul ce-l vizează pe Vladimir Andronachi – cauza penală „Frauda bancară”. 

Fostul deputat, considerat un apropiat al ex-liderului Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, a fost reținut pe 2 noiembrie 2022 în Ucraina și extrădat în aceeași zi polițiștilor de frontieră moldoveni.

Pe numele lui au fost emise două mandate, în două dosare penale distincte, numite generic „Frauda bancară” și „Metalferos”.

În dosarul „Metalferos”, Andronachi este acuzat de crearea unui grup criminal organizat, escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, în timp ce în dosarul fraudei bancare, Andronachi este învinuit că alături de alte persoane a simulat încheierea unui contract de investiţii în reconstrucţia unui imobil cu Banca de Economii. Statul Republica Moldova a fost prejudiciat cu suma de peste 26 milioane MDL.

Vladimir Andronachi pledează nevinovat. Anterior, el a declarat că a fost pus sub învinuire la comandă politică.

După aproape jumătate de an de arest preventiv, Andronachi a scăpat de Penitenciarul nr.13. El a fost transferat în arest la domiciliu, pe 19 aprilie, urmare a deciziei magistraților Judecătoriei Chișinău.

Pe 20 aprilie, Procuratura Anticorupție a declarat că Andronachi a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile cu „anumite restricții și obligații, inclusiv aplicarea monitorizării electronice”. Instituția menționa că procurorii anticorupție nu au fost de acord cu decizia și au amintit că „recent, un învinuit într-o cauză penală, fiind supus monitorizării electronice, a deteriorat dispozitivul”. Menționăm că fondatorul „Bismobil Kitchen” și-a scos anterior brățara GPS și a fugit într-o direcție necunoscută, ulterior fiind identificat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: