LIVE Partidul „ȘOR”, mascat drept mișcarea „O nouă viață”, a început protestul din centrul Chișinăului
Full Article 3 minutes read

LIVE Partidul „ȘOR”, mascat drept mișcarea „O nouă viață”, a început protestul din centrul Chișinăului

În Piața Marii Adunări Naționale are loc un protest împotriva guvernării. Organizatorii sunt mișcarea social-politică „O viață nouă”. În ultimele zile, manifestația a fost susținută de reprezentanții Partidului „ȘOR”, care au acuzat guvernarea PAS că ar încerca să împiedice desfășurarea evenimentului.

„Am venit aici din cauza prețurilor mari”, a spus o protestatară.

„Jos Maia Sandu și Gavrilița” – scandează manifestanții.

O participantă la protest a spus corespondentului NM că organizatorul manifestației este Partidul ȘOR. Totodată, aceasta a precizat că este membru de partid și că a venit dintr-un sat din raionul Criuleni.

O altă protestatară a spus că a auzit despre protest din sursele media.

„Am pensie mică. Soțul este operat. Nu vrem să cerem bani de la copii. (…) Trebuie de schimbat conducerea. Nu îmi place viziunea lor”, a declarat o manifestantă.

Deputata Partidului ȘOR, Marina Tauber, de pe scena instalată în fața protestatarilor, a îndemnat cetățenii să iasă la protestul organizat împotriva guvernării.

„Maia Sandu, Gavrilița, Igor Grosu spun că nu sunt bani. 3 milioane de dolari s-au cheltuit pentru refugiați, dar pentru dumneavoastră nu sunt bani dragi pensionari”, a spus Tauber.

Deputata a mai declarat că Mișcarea social-politică „O viață nouă”, care organizează protestul de astăzi, este susținută de conducerea partidului Ilan Șor. În acest fel, Tauber a anunțat de pe scena din PMAN că Mișcarea cere demisia actualei guvernări și vrea alegeri anticipate.

„Mișcarea noastră „O nouă viață”, care este susținută de conducerea Partidului ȘOR Ilan Șor, spune că a venit sfârșitul incompetenței. Vrem alegeri anticipate. Cei care nu se pot descurca cu criza trebuie să plece. Demisia. Ei își bat joc de noi, de propriul popor”, a conchis Tauber.

Știrea se actualizează

LIVE Partidul „ȘOR”, mascat drept mișcarea „O nouă viață”, a început protestul din centrul Chișinăului

NewsMakerr

LIVE Partidul „ȘOR”, mascat drept mișcarea „O nouă viață”, a început protestul din centrul Chișinăului

NewsMaker

LIVE Partidul „ȘOR”, mascat drept mișcarea „O nouă viață”, a început protestul din centrul Chișinăului

NewsMaker

Zeci de autocare și microbuze s-au îndreaptat spre capitală. Imagini cu manifestanții aduși organiza au publicat sursele mass media apropiate Partidului ȘOR. Din imagini se vede că participanții au primit tricouri și șepci cu inscripția „O viață nouă”.

Potrivit deputatei Partidului „ȘOR” Marina Tauber, la eveniment sunt așteptați până la 30 de mii de oameni. Organizatorii nu au reușit să instaleze scena. Oamenii legii au montat în jurul guvernului un gard.

Pe 19 iunie, a fost anunțat și desfășurarea unui mare concert, la care ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase.

În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume.

Pe 19 iunie, interpretul rus Egor Kreed și-a anunțat fanii că concertul planificat pentru astăzi nu va avea loc. El și-a cerut scuze și a precizat că va reveni în Republica Moldova.


NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: