LIVE Președinta Maia Sandu și secretarul de stat american Antony Blinken, declarații de presă 
Full Article 2 minutes read

LIVE Președinta Maia Sandu și secretarul de stat american Antony Blinken, declarații de presă 

Șefa statului moldovean, Maia Sandu, și secretarul de stat american Antony J. Blinken susțin o conferință de presă. Declarațiile au loc la Președinția Republicii Moldova. 

„Mi-aș fi dorit să ne vizitați în timp de pace. Realitatea în care ne-am trezit pe 24 februarie a pus pe pauză planurile noastre. Ne aflăm într-o perioadă sumbră pentru întreaga regiune”, a declarat Maia Sandu.

„Se împlinesc aproape 7 ani de când am fost la Chișinău ultima oară, aș fi preferat să vin în alte circumstanțe”, a declarat secretarul de stat american.

De menționat că secretarul de stat american Antony J. Blinken întreprinde o vizită în Republica Moldova. Anterior, vicepremierul Nicu Popescu a spus că agenda discuțiilor cu oficialul american include sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru eforturile țării noastre de a oferi asistență refugiaților ucraineni ca urmare a războiului din țara vecină.

Totodată, potrivit lui Popescu, „va fi discutată susținerea de către partenerii americani a proceselor democratice, a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a declarat ministrul moldovean.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: