LIVE Regretatul scriitor Ion Druță este condus pe ultimul drum
Full Article 2 minutes read

LIVE Regretatul scriitor Ion Druță este condus pe ultimul drum

Regretatul scriitor Ion Druță este condus pe ultimul pe 2 octombrie. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost adus la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, unde are loc ceremonia de rămas bun.

Ulterior, cortegiul funerar se va deplasa spre municipiul Soroca. La ora 14:00, la Lumânarea Recunoștinței din Soroca va avea loc o slujbă religioasă.

Scriitorul Ion Druță va fi înmormântat după ora 14:30, la Lumânarea Recunoștinței.

***

Scriitorul și dramaturgul moldovean Ion Druță s-a stins din viață în dimineața zilei de 28 septembrie, la Moscova. Informația a fost făcută publică de către editura Cartier. Iar directorul editurii Gheorghe Erizanu a dezvăluit copia electronică a testamentului lui Druță. Scriitorul a menționat că își dorește să fie înmormântat la Soroca, la Lumânarea Recunoștinței.

Ziua de 2 octombrie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu. În această zi, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, este arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

Pe 3 septembrie, Ion Druță a împlinit 95 de ani. El s-a născut 1928, în comuna Horodişte, fostul judeţ Soroca, astăzi – raionul Donduşeni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: