VIDEO Sergiu Lazarencu depune jurământul de învestire în funcția de ministru al Mediului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Sergiu Lazarencu depune jurământul de învestire în funcția de ministru al Mediului

Sergiu Lazarencu depune jurământul de învestire în funcția de ministru al Mediului. Înlocuirea Rodicăi Iordanov din fruntea Ministerului Mediului cu Sergiu Lazarencu a fost anunțată în ajun. Ceremonia de depunere a jurământului are loc la Președinție, în prezența șefei statului Maia Sandu și a prim-ministrului Dorin Recean.

Pe 13 martie, premierul Dorin Recean a anunțat că în locul lui Iordanca-Rodica Iordanov, la Ministerul Mediului, va veni deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate Sergiu Lazarencu. Oficialul nu a comunicat motivul schimbărilor din echipa guvernamentală.

Ulterior, Iordanca-Rodica Iordanov s-ar fi arătat surprinsă de mesajul premierului cu privire la schimbările din echipa guvernamentală. Pentru Agora, Iordanov a spus că „este o decizie politică pe care a luat-o partidul cu domnul Recean”. Contactată de NewsMaker pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare Adriana Vlas a spus că „decizia aparține premierului, care are dreptul să-și organizeze cabinetul de miniștri așa cum consideră necesar”.

La scurt timp, Rodica Iordanov și-a schimbat declarația privind plecarea din Guvern. Ea a scris pe rețelele de socializare că a depus o cerere de demisie din funcția de ministru și că decizia îi aparține. Totodată, Iordanov s-a arătat încrezătoare că sub conducerea noului ministru, Sergiu Lazarencu, proiectele începute de ea vor fi continuate și a mulțumit inclusiv lui Dorin Recean „pentru încrederea acordată”.

***

Sergiu Lazarencu are studii superioare în economie, deține o companie și este ex-viceprimar de Stăuceni. Nu a declarat că ar deține vreun imobil, teren sau mașină. Soția lui, în schimb, este proprietara a două imobile, printre care un apartament, dar și două mașini.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: