LIVE Tragedia de la Căușeni putea fi prevenită? Declarațiile ministrului de Interne, după ce doi oameni au murit în mașina blocată în zăpadă
Full Article 2 minutes read

LIVE Tragedia de la Căușeni putea fi prevenită? Declarațiile ministrului de Interne, după ce doi oameni au murit în mașina blocată în zăpadă

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Adrian Efros, face primele declarații de presă, după ce un cuplu a fost găsit îngropat cu tot cu mașina în zăpadă, la o zi după ninsorile abundente. Urmărește evenimentul în direct pe NewsMaker.

Amintim că un puternic ciclon a acoperit Europa de Est. Duminica trecută, vremea s-a dezlănțuit în Republica Moldova, Bulgaria, România, regiunile de pe litoralul Mării Negre din Ucraina și Rusia.

În țara noastră, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai mulți oameni și-u pierdut viața. În raionul Criuleni și Grigoriopol doi bărbați a fost găsiți înghețați în mijlocul drumului. La Căușeni, o femeie și un bărbat au fost găsiți morți într-o mașină blocată în zăpadă. Sora bărbatului susține că a sunat la 112 și a cerut ajutor. Reprezentanții serviciului 112 au confirmat pentru NewsMaker că au primit apelul și au declarat că au transmis informația către serviciile de urgență responsabile. Detalii – AICI. Ulterior, Procuratura Generală a confirmat pentru NM că pe cazul de la Căușeni a fost pornit un dosar penal. Oamenii legii urmează să verifice cauza decesului, precum și acțiunile sau inacțiunile persoanelor responsabile de gestionarea situației cauzate de condițiile meteorologice. Detalii – AICI.

Menționăm că acest context că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a criticat autoritățile pentru felul în care au gestionat și au intervenit pentru lichidarea consecințelor ninsorii din acest weekend, care a provocat moartea mai multor oameni. Socialiștii au cerut public demisia „imediată” a ministrului Infrastructurii Andrei Spînu, precum și a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Alexandru Oprea. Și liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc a criticat autoritățile, vorbind despre „incompetența guvernării și a lui Spînu”, care, spune el, „ar trebui să-și dea demisia”.

NM a solicitat în ajun un comentariu din partea Guvernului. Nici până acum, însă, nu am primit o reacție la solicitarea expediată. De precizat că nici Andrei Spînu, nici Alexandr Oprea, nu au comentat, deocamdată, solicitarea atât a socialiștilor, cât și a Partidului „Democrația Acasă”. În dimineața zilei de 27 noiembrie, însă, premierul Dorin Recean și președinta Maia Sandu le-a mulțumit tuturor celor care au ajutat oamenii să facă față intemperiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: