(LIVE) Transportatorii protestează în fața Guvernului: „Toate prețurile au crescut, dar biletele nu s-au scumpit”
Full Article 2 minutes read

(LIVE) Transportatorii protestează în fața Guvernului: „Toate prețurile au crescut, dar biletele nu s-au scumpit”

Circa 100 de microbuze au fost parcate, pe 25 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, în semn de protest față de politica tarifară aplicată de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) la serviciile de transport rutier. Ei sunt nemulțumiți că autoritățile nu au dat curs solicitării lor de a majora prețul călătoriilor. 

Informația despre organizarea protestului a fost publicată de către Oleg Alexa, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

„Toate prețurile au crescut, dar biletele nu s-au scumpit. Cerem și noi majorarea prețului, vrem să ne audă. Leafa e mică, ce putem face cu 4 mii de lei”, a declarat un șofer de pe ruta Bujor-Chișinău (raionul Hâncești).

„Cerem majorarea tarifelor, nu mai putem activa. S-a scumpit și motorina și piesele de schimb, nu putem întreține și plăti șoferii. Este foarte greu. Până în prezent, autoritățile se fac că plouă”,  a menționat un alt transportator.

Veaceslav Găină, directorul unei companii de transport, a menționat că s-a întâlnit cu vicepremierul Andrei Spînu.

„Problema principală este tariful, în legătură cu prețul majorat la motorină, la serviciile de reparație, care s-au dublat sau triplat. Vrem subvenții la motorină, la celelalte, dacă nu se acceptă majorarea tarifului”, a menționat Găină.

Anterior, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a declarat că este gata să asculte ce au de spus transportatorii, însă nu va semna nicio majorare până când nu va avea informații clare, referitor la metoda de calcul a tarifului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: