Localități din 16 raioane, fără lumină după ninsorile puternice. Premier Energy: Restabilirea rețelelor se desfășoară cu dificultate
Full Article 2 minutes read

Localități din 16 raioane, fără lumină după ninsorile puternice. Premier Energy: Restabilirea rețelelor se desfășoară cu dificultate

În prezent 136 de localități, din 16 raioane, rămân deconectate de la lumină parțial sau în totalitate, cele mai afectate fiind din partea de sud a țării. Cel mai mare furnizor de energie electrică din țară, Premier Energy, care deservește consumatorii din centrul și sudul țării, anunță că lucrările de restabilire a rețelelor deteriorate de intemperie se desfășoară cu dificultate, din cauza codului galben de vânt puternic, care se va menține până la ora 13:00, precum și din cauza lipsei de acces la stații.

„Vântul puternic în rafale continuă să creeze probleme desfășurării lucrărilor operative de restabilire a conductorilor rupți și altor defecte din liniile electrice aeriene. O altă dificultate majoră este lipsa accesului spre mai multe instalații avariate”, anunță Premier Energy.

Premier Energy anunță că, din cauza unor deconectări avariate în instalațiile SA Moldelectrica, nu este posibilă realimentarea cu energie electrică a peste 2600 de consumatori.

Furnizorul se arată îngrijorat de numărul mare de avize ale consumatorilor despre conductoarele rupte. Potrivit sursei, pentru securizarea locurilor rupturii sunt efectuate deconectări controlate, necesare inclusiv pe durata efectuării lucrărilor de restabilire a rețelelor afectate. În acest context, Premier Energy face apel la oameni să fie atenți și să respecte regulile de securitate energetică.

„În prezent toate eforturile formațiunilor de intervenție operativă sunt îndreptate spre securizarea rupturilor de conductoare și restabilirea rețelelor deteriorate”, se mai arată în comunicatul citat.

Pe parcursul nopții s-a reușit realimentarea cu energie electrică a 63 de localități.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: