„Lucrările au fost realizate prost”. Raportul de expertiză al asfaltului de pe bulevardul Ștefan cel Mare va fi expediat la Procuratura Generală
Full Article 2 minutes read

„Lucrările au fost realizate prost”. Raportul de expertiză al asfaltului de pe bulevardul Ștefan cel Mare va fi expediat la Procuratura Generală

Primăria Chișinău va expedia Procuraturii Generale raportul de expertiză al asfaltului de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Edilul capitalei, Ion Ceban, a declarat în cadrul unui briefing de presă că „expertiza ne confirmă faptul că lucrările au fost realizate prost, iar în consecință avem probleme foarte grave”.

„Pe întreaga porțiune avem la etapa desfășurării expertizei, adică noiembrie 2019-martie 2020, mai multe probleme. Astăzi, sunt mai multe probleme. Din comunicarea cu experții înțelegem că situația se va agrava din cauza temperaturilor înalte”, a declarat Ceban.

„În stații, s-a denivelat substanțial stratul de asfalt. Avem porțiuni unde denivelările sunt de pese 70 de cm. Absolut inadmisibil. De ce s-a întâmplat? Pentru că nu a fost aleasă rețeta corectă pentru masa asfaltică care trebuia să fie aplicată. Pietrișul care trebuia să fie utilizat în masa asfaltică nu a fost respectat și din contra s-a adăugat bitumul, mult mai mult decât ar fi trebuit. Tind să cred că acest lucru s-a făcut intenționat, ținând cont că nu este prima porțiune de drum realizată de compania respectivă pe teritoriul municipiului Chișinău”, a mai declarat Ceban.

Acesta a precizat că expertiza a fost realizată de către Institutul științific și de cercetări în drumuri din Belarus.

Precizăm că lucrările de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt au costat peste 20 de milioane de euro. Proiectul a fost finanțat de către Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: