Lukașenko: „Dacă se va atinge cineva de un militar trebuie să iasă de acolo cel puțin fără mâini”
Full Article 2 minutes read

Lukașenko: „Dacă se va atinge cineva de un militar trebuie să iasă de acolo cel puțin fără mâini”

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a avertizat protestatarii că forțele de ordine vor acționa mai dur. „Dacă se va atinge cineva de un militar trebuie să iasă de acolo cel puțin fără mâini”, a declarat Lukașenko pe 30 octombrie, în cadrul unei întâlniri cu angajații Ministerului de Interne, scrie agenția Belta

Alexandr Lukașenko a fost indignat de faptul că autoritățile au înregistrat mai multe incidente pe calea ferată.

„Cei care astăzi ies la liniile de cale ferată, care afișează mesaje fasciste pe liniile electrice, care încearcă să distrugă, să destabilizeze infrastructura statului, trebuie să știe: de astăzi, în special în apartamentele unde se ascund, nu luăm ostatic pe nimeni. Dacă se va atinge cineva de un militar trebuie să iasă de acolo, cel puțin, fără mâini. Spun asta public pentru ca toți să înțeleagă cât suntem de hotărâți”, a declarat Lukașenko.

După realegerea sa contestată din 9 august, şeful statului belarus, la putere de 26 de ani, se confruntă cu o mişcare de protest istorică, ce adună în fiecare săptămână zeci de mii de manifestanţi, în pofida represiunii politice şi arestărilor.

După aproape trei luni de contestare, Aleksandr Lukaşenko l-a destituit joi pe ministrul de interne Iuri Karaev, vizat la începutul lui octombrie de sancţiuni ale UE pentru rolul său în violenţele împotriva manifestanţilor. Lukaşenko l-a numit în locul lui Karaev pe Ivan Kubrakov, care înainte de aceasta era şeful poliţiei din Minsk. La rândul său, acesta a fost înlocuit în respectiva funcţie de Mihail Grib.

Autorităţile belaruse au închis joi frontierele terestre ale ţării cu statele vecine, exceptând Rusia, evocând raţiuni de ordin sanitar legate de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: