Lukașenko declară că Belarus se pregătește de război: „Vorbesc despre asta deschis”
Full Article 2 minutes read

Lukașenko declară că Belarus se pregătește de război: „Vorbesc despre asta deschis”

Președintele Alexandr Lukașenko susține că Belarus se pregătește pentru război. Liderul de la Minsk a făcut declarația în timpul unei călătorii într-un oraș din Belarus, transmite agenția de stat „Belta”, citată de „Meduza”.

„Nu credeți pe nimeni că noi vrem să luptăm. Ne pregătim de război, vorbesc despre asta deschis. „Dacă vrei pace, pregătește-te de război” – nu eu am inventat asta. Acest lucru este foarte corect spus”, a declarat Lukașenko.

Potrivit acestuia, în Belarus sunt pregătite unități relevante, iar trupelor le sunt furnizate diferite tipuri de arme și echipamente. El a adăugat că Belarus nu amenință pe nimeni: „Nu trebuie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva. Să nu dea Domnul să procesăm asta”.

Menționăm că Parlamentul European îl acuză pe Alexandr Lukașenko că a luat parte la invazia pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina prin furnizarea munițiilor și echipamentelor trupelor ruse, precum și deportarea forțată a copiilor ucraineni.

Alexandr Lukașenko a spus anterior că autoritățile din Belarus sunt gata să ofere teritoriul lor pentru o nouă ofensivă a trupelor ruse în Ucraina. El a mai susținut că este gata să intre în război, dacă Ucraina va ataca Belarus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: