Lukașenko susține că i s-a cerut să semneze un pact de neagresiune cu Ucraina: „Suntem forțați să reacționăm aspru”
Full Article 2 minutes read

Lukașenko susține că i s-a cerut să semneze un pact de neagresiune cu Ucraina: „Suntem forțați să reacționăm aspru”

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenco, și-a exprimat nemulțumirea față de Ucraina în cadrul unei conferințe de presă, privind situația social-politică și starea criminalității în țara sa. Potrivit acestuia, Kievul i-a propus Minskului să încheie un pact de neagresiune și, în același timp, „continuă să antreneze militari și extremiști”, scrie News Zerkalo.

La eveniment, Lukașenka a declarat încă o dată că „occidentul nu și-a abandonat planurile cu privire la Belarus, în Ucraina continuă să fie formați militari și extremiști”.

„Nu știu de ce au nevoie ucrainenii. Pe de o parte, ei ne cer să nu luptăm cu Ucraina sub nicio formă, pentru ca trupele noastre să nu se deplaseze acolo. Se propune să fie încheiat un pact de neagresiune. Și pe de altă parte, ei pregătesc acest amestec exploziv și îi înarmează. Polonia, Lituania sunt în general nebuni. De ce au nevoie Neclar. Prin urmare, suntem forțați să reacționăm aspru. Avem destule întrebări în jurul perimetrului – atât în ​​spațiul aerian, cât și la sol, granița verde. Avem destule probleme acolo. Dumnezeu să binecuvânteze toate acestea. Prin urmare, reacția va fi la această chestie internă, nu la opoziție, ci la extremiști. Să nu fie supărați: am avertizat”, a spus Lukașenko.

Totodată, el a declarat că Kievul încearcă să se distanțeze de grupul de voluntari din opoziția din Belarus, care a fost format pentru a apăra Ucraina împotriva invaziei ruse din 2022.

„Sunt trimiși pe front: „Du-te pe front, antrenează-te. Dacă te antrenezi, vei merge în Belarus pentru a răsturna guvernul. Aranjați un joc de război acolo. Recent, au fost atacați în față. Mulți au murit, dar câți au rămas infirmi! Cine are nevoie de ei astăzi? Nimeni. Ei ar trebui să știe că ne vom ocupa de ei conform legilor războiului”, a adăugat el.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, nu a comentat deocamdată declarațiile.

Amintim că după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, trupele ruse au intrat în Ucraina, inclusiv de pe teritoriul Belarus, ceea ce a făcut din Belarus complice la un act de agresiune militară.

Lukașenco susține că „niciodată teritoriul nostru nu va ataca Ucraina”.

Mai mult, de pe teritoriul Belarusului au fost lansate atacuri cu rachete asupra pozițiilor ucrainene – însuși Lukașenka a recunoscut acest lucru. El a recunoscut că Belarus „tratează și hrănește” armata rusă. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: