Lukașenko vrea un holding media „independent” pentru Uniunea Statală Rusia-Belarus
Full Article 3 minutes read

Lukașenko vrea un holding media „independent” pentru Uniunea Statală Rusia-Belarus

Președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko consideră că este necesară înființarea, în acest an, în Uniunea Statală, a unui holding media care să corespundă „spiritului vremurilor”. Potrivit lui, acest lucru va crea o țară „puternică”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri a președintelui belarus cu secretarul de stat al Uniunii Statale Dmitri Mezențev, transmite Zerkalo.io. Lukașenko a precizat că a discutat subiectul și cu omologul său rus.

Liderul de la Minsk a menționat că decizia de a crea un holding mediatic a fost luată de comun acord cu președintele rus Vladimir Putin. 

Am discutat cândva despre crearea unui holding media comun. Înțeleg că, din anumite motive, secretarii de presă din Belarus și Rusia s-au retras din această activitate și au lăsat-o în seama dumneavoastră (deși astfel de probleme nu pot fi rezolvate singure). Aș dori să vă reamintesc încă o dată: decizia noastră comună, a președinților Rusiei și Belarusului, este de a crea o țară bună, de bună calitate, puternică și cu siguranță actualizată. Altfel, vom cheltui bani în zadar. Nu sunt de acord să o legăm de ceva, să o predăm altcuiva. Avem nevoie de un holding independent care să corespundă spiritului vremurilor”, i-a spus Lukașenko lui Dmitri Mezențev.

El a subliniat că acest holding media ar trebui să funcționeze deja în 2023, de preferință „în prima jumătate a anului”. 

Aleksandr Lukașenko a remarcat că administrația președinților din Belarus și Rusia ar trebui să lucreze la această problemă împreună cu Comitetul permanent al Uniunii Statale.

Cunoaștem unele dintre propunerile dumneavoastră. Acestea sunt absolut normale în Belarus. Singurul lucru este că acest complex, acest holding media, trebuie să fie independent, independent dacă vrem să creăm ceva serios și să completăm 28 de programe pe care le-am definit în timpul nostru. Această mișcare trebuie continuată„, i-a spus Lukașenko ministrului afacerilor externe, Serghei Aleinik, prezent la întâlnire.

Uniunea Statală a fost formată în anul 1996 din structura Rusia-Belarus, iar acesta și-a propus să creeze un spațiu politic, economic, militar și cultural unic.

După anexarea așa-numitelor republici populare Doneţk şi Lugansk şi regiunilor Herson şi Zaporojie, în urma cuceririlor teritoriale din războiul cu Kievul, Rusia a anunțat că cele 4 regiuni vor deveni și ele parte componentă a Uniunii Statale. 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!



If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: