Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris
Full Article 40 second read

Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Informația a fost confirmată în seara de 19 septembrie de ministerul Educației și Cercetării (MEC). Astfel, sportiva a devenit prima reprezentantă a Republicii Moldova, calificată la proba de lupte, la Jocurile Olimpice de vară de la Paris. 

Potrivit MEC, Anastasia Nichita s-a calificat în finala mare a categoriei de greutate de până la 57 kg, după ce a trecut în semifinalele Campionatelor Mondiale de lupte de turcoaica Elvira Kamaloglu.

Precizăm că, anul acesta, reprezentanta de la Centrul de Pregătire a Loturilor Naționale a devenit și campioană europeană la seniori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: